Logo deschakelbarendrecht.nl
Jaap en Suze in de winkel, voor een van de werken die zaterdag te zien is.
Jaap en Suze in de winkel, voor een van de werken die zaterdag te zien is. (Foto: )

Rhoonse kunstenaar exposeert bij 4Suze

BARENDRECHT – Werken van kunstenaar Jaap Booster zijn zaterdag 6 oktober, tijdens Kunstroute Barendrecht, te zien bij 4Suze. Jaap is die dag zelf aanwezig in de winkel. De komende weken zal een selectie van zijn schilderijen nog in de winkel te zien blijven.
Samen met zijn vrouw Petra was Jaap Booster jarenlang eigenaar van supermarkt MCD (nu Boon's) aan de Marijkesingel. ,,Dit was zeer arbeidsintensief en slokte het grootste gedeelte van onze tijd op.'' Toen het stel de winkel in 2010 verkocht, wilde Jaap graag iets creatiefs gaan doen.
Bij het Kreatief Werkhuis volgde hij een cursus en ontdekte zijn schildertalent. ,,Ik merkte dat ik snel vooruitging. Bovendien vind ik het schilderen erg leuk.'' Hij besloot zichzelf als kunstenaar verder te ontwikkelen. ,,Omdat stilstand achteruitgang is, blijf ik me via workshops bij gerenommeerde kunstenaars ontwikkelen. Ook werk ik samen met een groepje bevriende kunstenaars. We wisselen ervaringen uit en leren van elkaar.''
Jaap werkt met acryl en olieverf en laat zich inspireren door foto's. ,,Als het past binnen mijn genre kan dat natuurlijk ook door andere inspiratievormen. De foto is steeds het startpunt, daarna kan het alle kanten op.'' De schilderijen zijn allemaal portretten van voornamelijk vrouwen. Jaap werkt steeds in thema's. Naar aanleiding van een reis is dat nu Afrika.
Bloemisterij en woonwinkel 4Suze is te vinden aan Tweede Barendrechtseweg 308. De winkel is zaterdag net als anders geopend van 8.30 tot 17 uur. 4Suze biedt bloemen voor alle gelegenheden, zoals voor bedrijven, rouwwerk, bruidswerk, bloemstukken en boeketten, maar ook bloemenabonnementen en workshops. Daarnaast is er een uitgebreide collectie woonaccessoires en meubelen te vinden, waar de kunstwerken mooi bij passen. Zie ook www.jaapbooster.nl en 4suze.nl.

Meer berichten