Afbeelding

Carolien Roobol (46)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon al 45 jaar in Barendrecht. Ik verhuis in december naar het negende huis in het oude gedeelte, dus ik heb iedere wijk hier gezien. Ik ben vrijwilliger bij hospice De Reiziger, ben veel bij BVV te vinden vanwege mijn zoon, sport bij Aad van Loon, ben vrijwilliger bij Home-Start geweest, lid van ViZi en mijn naam is vooral bekend van de Roobol-winkels. Eerst werden de winkels gerund door mijn vader en oom en tegenwoordig door mijn zus. Sinds een jaar ben ik scheidingscoach van mijn eigen bedrijf Succesvol Scheiden Rijnmond en gevestigd op het oude dorp.

Hoe is het om scheidingscoach te zijn?

Ik vind het super gaaf. Er komt meer bij kijken om een eigen bedrijf te hebben dan ik van tevoren dacht. Je moet echt overal verstand van hebben, van websites tot administratie. Maar het gaat heel goed. Als ik gezinnen kan helpen zodat het leven voor de kinderen beter wordt, is mijn doel bereikt. Je ziet nog veel te vaak dat mensen al langere tijd uit elkaar zijn en dat het totaal niet loopt. Daar kan ik bij helpen, niet als mediator, maar door apart met de ouders te praten.

Wat deed je hiervoor?

Ik heb twintig jaar in de Daniel den Hoed gewerkt als verpleegkundige.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik heb een zoon van zeventien, een zoon van vijftien jaar en een latrelatie met Elias.
Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De woensdagmiddagen bij mijn vriendinnetje. Die leken eindeloos te duren. We gingen fietsen, naar de bibliotheek, met de poppen spelen en we mochten chips terwijl we televisie keken.

Waar word je gelukkig van?

Leuke dingen doen met mijn gezin, lekker eten en met de praktijk de wereld een klein stukje mooier maken.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Recent overleed de zwager van Elias. Vier weken nadat hij hoorde dat hij ziek was. Ook kan ik verdrietig worden om die mensen die elkaar de tent uitvechten tijdens of na een scheiding waarbij de kinderen gedupeerd raken.

Van wie krijg je inspiratie?

Ik heb collega's door het hele land, veel van hen heb ik leren kennen tijdens de opleiding. Omdat we allemaal zelfstandig werken is het heerlijk om met hen te sparren. Daar komen altijd weer goede ideeën uit.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik verhuis binnenkort naar mijn droomhuis. Dus deze droom komt al uit. Ik hoop natuurlijk dat mijn jongens goed terecht gaan komen en een leuke baan vinden.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Direct, eerlijk, attent en meelevend.

Hoe sta je 's morgens op?

De jongens vinden dat ik een ochtendhumeur heb, maar ik niet hoor. (Lachend) Je moet alleen het eerste uur niet te ingewikkelde dingen aan me vragen of een werkstuk willen printen ofzo.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Bolognesechips van Croky. Op donderdagavond kijken we met z'n drieën televisie met chips erbij. De rest van de week probeer ik er vanaf te blijven.

Wat zijn je angsten?

Mijn oudste zoon belandde pasgeleden in het ziekenhuis na een scooterongeluk. Gelukkig liep het met een sisser af, maar dat er iets met de jongens gebeurt… dat is een grote angst.
Wat vind je stom?

Asociaal gedrag in het verkeer. Zoals snijden, bumperkleven, niet stoppen bij een zebrapad. Ook onrecht en bureaucratie.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Tafelmanieren, beleefd zijn en sociale betrokkenheid.

Waar kijk je naar op televisie?

Series als 'Klem', 'Ik weet wie je bent', 'Hollandse Hoop' en 'Penoza'.
Ook Expeditie Robinson en Boer zoekt vrouw. Mijn guilty pleasure Utopia. Daar heb ik maximaal vijf afleveringen van gemist in de vier jaar dat het bezig is.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn moeder. Ik vroeg of ze bij ons thuis wilde komen omdat ik een avondje weg moest en ik wilde mijn zoon niet alleen thuis laten omdat zijn verstandskies net was getrokken.

Wat is je favoriete quote?

Toeval bestaat niet. Dat bleek maar weer toen mijn droomhuis te koop kwam te staan op het juiste moment.

Advertenties uit de krant