Logo deschakelbarendrecht.nl

Leesfeest groot succes

BARENDRECHT - Met de start van het nieuwe schooljaar hielden vijf vestigingen van bibliotheek AanZet een Leesfeest. Kinderen uit groep 3 en hun (groot)ouders, broers en zussen waren uitgenodigd voor deze leerzame en gezellige middag. Ouders kwamen met hun beginnende lezers naar Barendrecht, Sliedrecht, Ridderkerk, Alblasserdam en Papendrecht om het feestje mee te vieren.

Tijdens het Leesfeest werden ouders met een rondleiding wegwijs gemaakt in de collectie voor beginnende lezers. De AVI-niveaus werden toegelicht, net als handige tips voor het uitzoeken van boekjes. De kinderen vermaakten zich met een spannende speurtocht, voorlezen en taalspelletjes. Enkele reacties: 'Zijn alle feestjes zo vet bij jullie?' zei een leerling uit groep 3 die voor het eerst in de bibliotheek was. Een ouder vulde aan: ,,Ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten boeken en mogelijkheden waren om kinderen te leren lezen". Ook leerkrachten reageren enthousiast op dit initiatief en zijn blij met de aandacht die de bibliotheek schenkt aan beginnende lezers.

De Bibliotheek AanZet zorgt ervoor dat iedereen kan beschikken over informatie, inspiratie en vaardigheden om optimaal deel te nemen aan de samenleving. De afdeling educatie speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van taalvaardigheden. De kerntaak is dat iedereen zich hierin goed kan ontwikkelen en ook plezier heeft in het lezen. Lezen en voorlezen zijn belangrijk voor ieder kind.

Meer berichten