Logo deschakelbarendrecht.nl
Kick-off borrel Verenigingsondersteuning, Rabobank RMIJ
Kick-off borrel Verenigingsondersteuning, Rabobank RMIJ (Foto: Richard van Hoek)

Traject Verenigingsondersteuning van start

BARENDRECHT - Vertegenwoordigers van zes verenigingen ondertekenden onlangs bij hockeyclub De Hoeksche Waard een tweejarige overeenkomst in het kader van de Rabobank Verenigingsondersteuning. Het betreft verenigingen uit het werkgebied Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde en Rabobank Het Haringvliet. Met het begeleidingstraject, dat wordt uitgevoerd door Rotterdam Sportsupport, helpt Rabobank om de ambities van de verenigingen op een duurzame en structurele manier te realiseren.

Tijdens de succesvolle avond lichtten de clubs aan elkaar kort hun plannen en ambities toe, waardoor direct een enthousiaste groepsdynamiek ontstond. ,,De verenigingen herkenden veel aspecten bij elkaar en er werden al direct leuke verbindingen gelegd," blikt Jos van 't Noordende van Rabobank tevreden terug. ,,Het traject is nu officieel gestart."

In november zijn alle stichtingen en verenigingen uit de werkgebieden bijgepraat over de nieuwe sponsorvisie van de bank. Naast het Coöperatiefonds en de mogelijkheid om mee te doen

aan de Clubkas Campagne, introduceerde de bank Verenigingsondersteuning. Elf verenigingen dienden een pitch in. Na een kritische beoordeling bleven zes over.

Van Rabobank Het Haringvliet nemen deel: v.v. NSVV, hockeyclub De Hoeksche Waard, hockeyclub Goeree Overflakkee (HCGO) en Maasmuziek. Van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde neemt het Ridderkerks Symfonie Orkest deel. Ook doet een combinatie mee van drie clubs bestaande uit s.v. Bolnes, tennisvereniging RLTC en rashondenvereniging VDH Kringgroep Ridderkerk, gevestigd én actief op sportpark Bolnes, maar met één gezamenlijke ambitie.

Jos van 't Noordende: ,,De Rabobank helpt een vereniging graag op een duurzame en structurele manier met het realiseren van haar ambities. Per club kunnen die heel divers zijn. Van het willen opzetten van een omni-vereniging tot het goed opzetten van een vrijwilligersbeleid. En van ledengroei onder de jeugd tot de wens een eigen accommodatie te hebben. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport gaan wij er de komende twee jaar alles aan doen om deze ambities te realiseren."

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/rmij en www.rabobank.nl/hhv.

Meer berichten