Logo deschakelbarendrecht.nl

Docentenconcert CultuurLocaal druk bezocht

BARENDRECHT - Zondag 7 oktober was het jaarlijkse Docentenconcert van CultuurLocaal in De Baerne. Met dit concert tonen de docenten, die bij CultuurLocaal werkzaam zijn, hun waardering voor de inspanningen die het bestuur, de vrijwilligers en de gemeente leveren om CultuurLocaal draaiende te houden. Onder grote publieke belangstelling boden de docenten een mooi en afwisselend programma. Door verschillende oorzaken moesten daar op het laatste moment nog aanpassingen plaatsvinden. Dat dat zonder problemen kon, was in de woorden van presentator Wim Soeters nog maar eens een bewijs van de professionaliteit van de docenten. Deze woorden werden door het publiek, waaronder Tanja de Jonge, wethouder van cultuur, met instemming ontvangen.

Daarna startte het concert met twee stukken van R.R. Bennett op twee vleugels, bespeeld door Hans Cok en Wim Soeters. Na Romance van Carl Baermann op klarinet door Monique Kruidenberg begeleid door Hans Cok, was het de beurt aan Tom a-Tjak, die de Bolero van Bartolomé Calatuyud op klassieke gitaar liet horen. Het programma voor de pauze werd afgesloten door met Romance van Carl Nielsen door Diana Abspoel op hobo met Wim Soeters op de vleugel.

Na de pauze speelden gitaristen Mark Stevens, Tom a-Tjak en Henk Elderson het opzwepende El Temporal, gecomponeerd door laatstgenoemde. Mariët Kaasschieter zong Une flûte invisible van Camille Saint-Saëns, waarbij Annemarie Rijkée de dwarsfluitpartij voor haar rekening nam en met Hans Cok achter de vleugel. Na Jesu bleibet meine Freude van J.S. Bach op twee vleugels was het tijd voor de finale: drie delen uit de 1e Orkestsuite van J.S. Bach, gespeeld door een docentenensemble waarin accordeoniste Marieke de Vries zich bij de al genoemde musici voegde.

De docenten leverden ook de heerlijke versnaperingen die de Locom voor, tijdens en na het concert traditiegetrouw kon aanbieden. Na afloop sprak bestuurslid Dirk Jan Versendaal zijn waardering uit voor het gebodene. Zijn wens dat de ontstane traditie van het Docentenconcert nog minstens vijf jaar voortgezet zou kunnen worden werd met luid applaus begroet.

www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten