Logo deschakelbarendrecht.nl

EVB op clinic bij Flying Dutchman

BARENDRECHT - EVB had afgelopen zaterdagochtend een primeur. Op het gloednieuwe 3x3 basketbalveld op het complex van bij KV Vitesse kregen fractieleden een clinic 3x3 basketbal gegeven door de bekende Barendrechtse basketballer Sjoerd 'The Flying Dutchman' van Vilsteren.

De voormalig speler van Heren 1 van CBV Binnenland stortte zich een aantal jaar terug op de populaire nieuwe basketbaldiscipline 3x3; een snellere en meer fysieke variant van het traditionele basketbal. En met succes. Van Vilsteren werd met zijn team tweede op het WK in 2017, een ongekende sensatie. Nu droomt hij van de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Van Vilsteren is in zijn nopjes met het gloednieuwe veld. Op Facebook kreeg hij reacties vanuit het gehele land en zelfs van daarbuiten, toen hij trots het nieuwe veld liet zien. Hij was er zelf de drijvende kracht achter. Na de renovatie en verkleining van korfbalvelden kwam er ruimte vrij op sportpark De Bongerd. Van Vilsteren sprak met toenmalig voorzitter en huidig raadslid Willem Booij. Ook toenmalig wethouder Van der Linden zag het plan helemaal zitten.

Op dit deel van De Bongerd bevinden zich inmiddels korfbal, atletiek, beachvolleybal, jeu de boules en nu dus 3x3 basketbal. Een mooi gevarieerd aanbod voor Barendrechtse sporters.

EVB hoopt dat vele Barendrechters komende tijd plezier gaan hebben van het nieuwe sportveld en wenst Sjoerd veel succes met zijn Olympische droom.

Meer berichten