Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Feestelijke oplevering nieuwbouw centrum

BARENDRECHT - Vanmiddag, 9 oktober, werden de 40 nieuwbouwappartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan feestelijk opgeleverd aan de bewoners, in het bijzijn van de direct omwonden en belanghebbenden. Wethouder Arnoud Proos en Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) heten de nieuwe bewoners welkom. Saillant detail hierbij was dat de heer Manders de genodigden toesprak met een bruine en zwarte schoen aan. Hij deed de vergissing maar als nieuwe modetrend af, om vervolgens onverstoord de bewoners toe te spreken.

Aan de nieuwe bewoners was gevraagd een naam te verzinnen voor hun woongebouw. Een jury heeft uit alle inzendingen een keuze gemaakt en de naam wordt tijdens de feestelijke oplevering onthuld. De jury bestond uit Wim van Helden (Historische vereniging), Marleen Overwater (gemeente Barendrecht) en Corry van den Berg (Patrimonium Barendrecht). Zei kwamen tot de beslissing dat de inzending van mijnheer Pol de winnende was. Hij onthulde samen met wethouder Proos de naam MAASHOEK 

Vorig jaar juni is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan. Een jaar later, in de week van 11 juni – 15 juni, hebben alle nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. Het gebouw, ontworpen door KAW architecten, bestaat uit 40 betaalbare, levensloopbestendige en energiezuinige sociale huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartementen.  

Energiezuinig en milieuvriendelijk woongebouw 

Het gebouw is bijna-energieneutraal. Op beide daken zijn in totaal 350 zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien het gebouw van energie voor onder meer elektriciteit in de algemene ruimten, de lift, en het verwarmen, ventileren en koelen van het gebouw en de woningen. Door goede isolatie van daken en muren en het gebruik van extra zuinige ketels in de woningen, houden we de kosten voor het energieverbruik voor onze huurders zo laag mogelijk en dragen we bij aan een beter milieu. 

Meer berichten