Logo deschakelbarendrecht.nl
Cees van den Heuvel vertelt alles over het diner bij kaarslicht in De Dorpskerk.
Cees van den Heuvel vertelt alles over het diner bij kaarslicht in De Dorpskerk. (Foto: )

Meer over diner Dorpskerk bij Exxact

BARENDRECHT – 'Met Gorter aan Tafel' is donderdag 11 oktober van 20 tot 21 uur weer te horen bij Exxact Barendrecht. Deze keer is Cees van den Heuvel te gast om te vertellen over de het diner bij kaarslicht in de Dorpskerk, dat vrijdag december plaatsvindt.

,,Er is 45.000 euro nodig om het uurwerk en de luidklok van de Dorpskerk te restaureren. We hebben nog 15.000 euro nodig", vertelt Cees. Hij heeft de organisatie van het diner op zich genomen. Mensen kunnen een stoel kopen voor 150 euro of een tafel met acht tot tien stoelen. Hiervoor krijgen ze een diner bestaande uit vier gangen en muziek van Bob Bullee. Het diner wordt bereid door Diggels. ,,Uiteindelijk betaalt de gast 75 euro voor de avond en 75 euro voor de restauratie", zegt Cees. ,,Het is fijn om te merken dat veel mensen de kerk een warm hart toedragen, want we hebben al 160 stoelen verkocht van de 200 stoelen die beschikbaar zijn.

Als alles volgens plan gaat, kan de restauratie in januari starten. Meer over het bijzondere diner, de organisatie en de Dorpskerk zal Cees van den Heuvel vertellen tijdens de uitzending met Arco van der Lee van de Persgroep, Astrid Potuijt van De Schakel en presentator Wouter Gorter.


Ook wordt er zoals iedere maand een Barendrechter van de maand gekozen en het nieuws van de afgelopen maand besproken. Met Gorter aan Tafel is elke tweede donderdag van de maand live te beluisteren op Exxact Barendrecht in de ether op 106.4FM, op www.exxact.nl en via de app.

Meer berichten