Winst in Roosendaal voor Eliano de Vos.

Eliano de Vos clubkampioen

Algemeen

BARENDRECHT - De Barendrechtse karter met Italiaans bloed Eliano de Vos (16) is afgelopen weekend opnieuw Clubkampioen van Roosendaal geworden. Dit is de 12-de titel van de verzamelaar in titels.

Eliano: ,,Tijdens de races kwam ik vooral door mijn ervaring en racekarakter al snel vooraan. Maar bij racen is het moeilijkste dat je voor alle heats goed moet presteren. Anders tuimel je alsnog van het podium''.

Nederlands kampioen
De Barendrechtse tiener behaalde in 2017 drie grote titels. Hij werd Nederlands kampioen, won het Open Belgisch kampioenschap en won als kers op de taart de All Champions Race, een wedstrijd waar alle kampioenen uit alle klassen -nationaal, internationaal, indoor, outdoor junioren en volwassenen - tegen elkaar strijden. ,,Door mijn sponsors kan ik goed blijven presteren'', zegt Eliano, die gesteund wordt door Hotel Van der Valk Ridderkerk,Glashandel Emmerygroep, Stirlings oil. Die hebben een ruime plek op Eliano's racepak en steunen de karter financieel.
Geïnteresseerden kunnen Eliano in actie zien tijdens de belangrijke races voor het Belgisch Nationaal kampioenschap op 17 en 18 november en voor het Deens kampioenschap op 27 en 28 december. In januari beginnen meteen al de belangrijke Europese wedstrijden,onder andere in Middelburg en Polen, die meetellen als kwalificatie voor het WK 2019 in Amerika.

Karting is een autosportvariant waarbij men het tegen elkaar opneemt in kleine, vierwielige, speciaal voor dit doel gemaakte eenzitsvoertuigen zonder carrosserie, de zogenaamde karts. Het essentiële van een kart is het ontbreken van een differentieel. De starre achteras en het lage zwaartepunt zorgen voor een unieke wegligging en rij-eigenschappen.