Afbeelding

Benefietconcert Joy

Algemeen

BARENDRECHT - Het Barendrechtse koor Joy gaf vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober benefietconcerten ten bate van stichting  Ambulancewens. Onder leiding van dirigent Peter Habraken vierde Joy haar tienjarig jubileum. Het koor wilde deze vrolijke gebeurtenis koppelen aan het goede doel.

Op beide avonden zat het Kijfhoekkerkje in Zwijndrecht vol en konden de luisteraars genieten van een gevarieerd programma. Naast  meerstemmige koorzang van klassiek tot modern was er ook ruimte voor diverse intermezzi. Nathan Hol op viool, Peter Habraken op klarinet en Martin Boskamp op accordeon speelden diverse instrumentale stukken, waaronder een eigen compositie van de dirigent, Eire. Het werd goed ontvangen.

Zaterdagavond werd na het concert een cheque met een opbrengst 1.040 euro overhandigd aan de vrijwilligers van de stichting, Jan Vink en Carin Varenkamp. Jan Vink vertelde met veel passie over het werk van de stichting en dat zij vele laatste wensen - groot en klein en in binnen- en buitenland - in vervulling willen laten gaan. Dat kost veel geld. De stichting is blij met deze donatie van zangkoor Joy Barendrecht.

Advertenties uit de krant