Afbeelding
Foto: BAR Uitgeverij
FOTO

Anaïs beëdigd als kinderburgemeester

Algemeen

BARENDRECHT - Anaïs Swirc (11) is vanavond tijdens de raadsvergadering benoemd tot eerste kinderburgemeester van Barendrecht. Burgemeester Jan van Belzen sprak haar toe en hing Anaïs haar ambtsketen om. Van Belzen vertelde Anaïs blij te zijn dat ze vanaf nu een team zijn. De kersverse kinderburgemeester sprak na haar beëdiging de gemeenteraad en het toegestroomde publiek toe. 

Anaïs zal bij officiële gelegenheden aanwezig zijn en kan dan toespraken houden. Als ambassadeur van de jeugd in Barendrecht zal ze meedenken over het jeugdbeleid. Anaïs riep in haar toespraak iedereen die vragen en ideeën heeft op die aan haar door te geven, zodat zij ermee aan de slag kan.

Ieder kind dat in schooljaar 2018/2019 in groep 8 van een basisschool in Barendrecht zit, mocht 'solliciteren' op deze bijzondere baan. Negen kinderen hadden zich aangemeld. Hiervan zijn er vijf doorgegaan naar de laatste ronde. In juni presenteerden zij hun plannen aan een jury van vier mensen, onder wie burgemeester Jan van Belzen. Anaïs werd uiteindelijk gekozen tot kinderburgemeester. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant