Afbeelding

Verbeterplan wijkteams vastgesteld

Algemeen

BARENDRECHT - Het verbeterplan wijkteams Barendrecht is dinsdag vastgesteld door de gemeenteraad. Alle partijen spraken hun steun uit. Het plan oogstte twee weken geleden al veel lof tijdens de commissievergadering.

Martijn van Meppelen Scheppink (SGP-CU): ,,In het raadsbesluit staat dat we ook de financiële consequenties hiervan meenemen. Ik vind het belangrijk te melden dat we daarover pas bij de behandeling van de begroting een besluit nemen.'' De kosten voor het plan bedragen jaarlijks 185.000 euro. Daarnaast is er voor 2019 een extra eenmalig bedrag van 50.000 euro nodig, te verwerken in de meerjarenbegroting 2019-2022.

Onderzoek
Een door coalitiepartijen D66, VVD, CDA, GroenLinks, SGP-CU en PvdA ingediende motie over onderzoek onder de wijkteamprofessionals werd ook door EVB gesteund en dus unaniem aangenomen. De motie verzoekt het college periodiek een vorm van onderzoek te doen naar veranderingen die van invloed zijn op de uitvoering van de taken van de medewerkers. De vorm moet passen bij de samenstelling en diversiteit binnen de wijkteams. Bij de evaluatie en voortgang van de activiteiten die voortkomen uit het verbeterplan moet bovendien rekening worden gehouden met de resultaten van dit onderzoek.

Eerst locatie, dan geld
Een motie van EVB haalde het niet. In het verbeterplan wordt voor 2019 100.000 euro vrijgemaakt voor het herontwerpen van werkprocessen en 50.000 euro voor verbouwing van de locatie. De partij verzocht het college eerst een locatie vast te stellen in Carnisselande voor er een geldbedrag wordt verleent voor het herontwerpen van de werkprocessen. En om nadrukkelijk te zoeken naar een locatie waar de wijkteams zonder verbouwingskosten kunnen werken. De overweging daarbij is het 'Donabedian Model', dat volgens de motie voorschrijft dat structuur invloed heeft op processen en processen invloed hebben op uitkomsten.

Alle partijen zijn het erover eens dat goede huisvesting van groot belang is en dat dit snel moet worden opgepakt. De coalitie steunde de motie ziet. Zij wil het college het vertrouwen geven en budget beschikbaar stellen. Gerdien de Lange (CDA): ,,Er is nu bijvoorbeeld geen goede ruimte voor persoonlijke gesprekken. Wat ons betreft moet dat snel veranderen. Geld moet niet leidend zijn of voor vertraging zorgen.''

Lees hier meer over het verbeterplan. 

Advertenties uit de krant