In kleine groepjes trokken de leerlingen door de wijken.
In kleine groepjes trokken de leerlingen door de wijken.

Tien jaar 'Buitenoord Schoon!'

Algemeen

BARENDRECHT - In de wijk Buitenoord was het gistermiddag feest. Patrimonium, OBS de Tweemaster, CBS De Ark, gemeente Barendrecht, stichting Humanitas en bewonerscommissie Klipper/Boeier hielden de tiende schoonmaakactie 'Buitenoord Schoon!'.

Buitenoord Schoon! draagt bij aan de bewustwording omtrent de hoeveelheid zwerfafval in de wijk. Tegenwoordig is er veel aandacht voor de consequenties van al het afval voor mensen en dieren op het land, in het water en in de lucht. Zelfs mensen krijgen kleine concentraties microplastic binnen. Woensdagmiddag 17 oktober maakten vijftig leerlingen, cliënten van Humanitas en buurtbewoners die zich in wilden zetten voor de buurt de wijk Buitenoord schoon. Vooraf vertelde Arnoud van der Eerden van gemeente Barendrecht waarom het zo belangrijk is dat het vuil uit de wijk wordt gehaald. Eerder in de week hadden de leerlingen in de les uitleg gehad over afval, de verwerking daarvan en het gevolg van zwerfvuil op het milieu.
Na de uitleg van Arnoud trok een aantal groepen de wijk in, uitgerust met handschoenen, prikkers, grijpers en vuilniszakken. Alle zwerfvuil werd overal vandaan geplukt en verdween in de gemeentelijke afvalkar bij basisschool De Tweemaster. Ieder stukje vuil dat werd gevonden werd als een trofee in de afvalzak gedaan. Na ruim een uur kwamen alle schoonmakers aan bij basisschool de Tweemaster, waar patat en limonade voor hen klaarstond. Als tweede beloning volgde er nog een voorstelling van Harry de zwerver en Plukje.

Patrimonium is een betrokken organisatie, die mensen en organisaties ondersteunt en respecteert die op een positieve manier een bijdrage leveren aan het samen wonen in de wijk. Kijk voor meer foto's op www.deschakelbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant