Afbeelding

Buitententoonstelling Playground

Algemeen

HEERJANSDAM - Playground is een ambitieus buitenproject van Bergarde Galleries. In de zomer wordt het omliggende landgoed het decor voor een verrassende tentoonstelling middenin de natuur, met het overkoepelende thema Playground.

De buitententoonstelling wordt ontwikkeld naar aanleiding van de aankomende tentoonstelling Playground of my Mind. De Amerikaanse kunstenaar Julia Jacquette (1964) geeft in een serie tekeningen een grafische blik op modernistische speelplaatsen in New York.

Jacquette liet zich inspireren door de playgrounds uit de bewogen jaren zestig en zeventigin Central Park. Playground of My Mind legt ook een verband met de Nederlandse speeltuinontwerpen van Aldo van Eyck. In 2017 werden de originele werken op papier tentoongesteld in het Wellin Museum (Clinton, NY) en werd de gelijknamige graphic novel gepubliceerd. Bergarde Galleries zal de tekeningen voor het eerst tonen buiten de Verenigde Staten.

Zaterdag 27 oktober van 11 tot 13 uur is er een speciale inspiratiewandeling over het landgoed. Curatoren Eefje en Teuntje vertellen meer over het project en nemen deelnemers mee langs alle verborgen plekjes van het landgoed. Aanvullend is er gelegenheid om vragen te stellen.

Programma: 11 uur ontvangst in de galerie, 11.15 tot 12.30 uur rondwandeling, 12.30 tot 13 uur vragenronde in de galerie. Aanmelden kan via info@bergarde.com. Meedoen is gratis.

Bergarde zoekt nog kunstenaars voor de buitententoonstelling Playground. Meer weten over Playground en Bergarde? Neem dan contact op via info@bergarde.com of 078-8438353. Of kom even langs in de galerie aan Het Buitenland 1 in Heerjansdam, op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11 en 17 uur. Zie ook www.bergarde.com. Het landgoed is iedere dag vrij toegankelijk.

Advertenties uit de krant