OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FOTO

Dag van de Voedselbanken

Algemeen

BARENDRECHT - Het is de week van de Voedselbanken. Op 16 oktober was het Wereldvoedseldag en op 17 oktober Wereldarmoededag. Hier sluit De Voedselbank naadloos op aan. Vanwege deze speciale week, werden de ambassadeurs van Voedselbank Barendrecht uitgenodigd om een uurtje mee te draaien. Wethouder Nico Bults was aanwezig en Thijs van den Heuvel van CEO Olympic Food Group. Van den Heuvel doneert bijna wekelijks met zijn bedrijf aan de Voedselbank. Beiden hadden nog niet eerder geholpen met kratten vullen en boodschappen verdelen. ,,Als gemeente zorgen we voor de locatie van de Voedselbank, maar verder wordt het geheel door vrijwilligers gerund", zegt Nico Bults. ,,Het is ongelooflijk mooi werk. Vaak denkt men bij Barendrecht niet meteen aan armoede, maar hier hebben we er ook mee te maken door allerlei onvoorziene omstandigheden. Er worden tientallen gezinnen van voedselpakketten voorzien." Ook Thijs van den Heuvel is een trotse ambassadeur. De ruim veertig vrijwilligers werken hard en zorgen er iedere week voor dat de voedselpakketten klaar staan voor de cliënten. Hij verdeeld de broodjes in de kratten en maakt kennis met de manier van werken en wat er met zijn eigen producten gebeurd. ,,Moet je al deze spinazie zien", zegt hij. ,,Dit zou anders allemaal in de afvalbak terecht zijn gekomen. Fijn dat er zo toch nog mensen mee geholpen worden." Beide heren zijn onder de indruk van wat de vrijwilligers voor werk verzetten.

De Voedselbank in Barendrecht heeft iedere vrijdag voor ruim 80 huishoudens een voedselpakket klaarstaan. Door ruim veertig vrijwilligers wordt er wekelijks hard gewerkt om het voedsel dat binnenkomt te verdelen, op te halen en op te bergen. Veel mensen en bedrijven dragen De Voedselbank een warm hart toe. Ze krijgen wekelijks veel producten aangeleverd en er worden ook regelmatig acties gehouden waardoor ze het magazijn kunnen aanvullen. Het is noodzaak dat dit gecontinueerd wordt. Er komen meer klanten bij en uiteraard heeft De Voedselbank ook kosten en afschrijvingen."

In Barendrecht zijn twee afgiftepunten. In het centrum en in Carnisselande en in de wijk Nieuweland, achter Aksent. De pakketten worden allemaal in het centrum gemaakt en een deel daarvan wordt op vrijdag naar Carnisselande gebracht.

De Voedselbank is nog op zoek naar twee chauffeurs. Vrijwilligers kunnen zich melden via secretaris@voedselbankbarendrecht.nl.
Meer informatie via www.voedselbankbarendrecht.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertenties uit de krant