Afbeelding

Ambassadeurs Leprastichting in 'Hart'

Algemeen

BARENDRECHT - Maartje Kurpershoek, Marit Kasius, Suzanne de Koning, Rob van den Brink en Peter Euser zijn dinsdag 30 oktober te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij zijn als (jeugd) ambassadeurs van de Leprastichting van 13 tot en met 26 oktober op reis naar Vietnam.

Acht leerlingen en drie begeleiders van het Zuider Gymnasium uit Rotterdam en het Comenius college uit Capelle aan de IJssel gaan op reis om patiënten in een Lepradorp op te zoeken en te helpen. Lepra is een armoedeziekte die veel voorkomt in landen waar de hygiëne slecht is. In Vietnam worden mensen met lepra uit hun omgeving verstoten. Zij gaan bij elkaar wonen in lepradorpen.

In de uitzending vertellen de deelnemers en begeleiders over hun ervaringen. Dinsdag 9 oktober waren zij ook in de uitzending en vertelden toen over hun motivatie om mee te gaan, de voorbereidingen en hun verwachtingen van deze ervaring. Uitzendingen terugluisteren kan op www.hartvoorbarendrecht.nl. Het radioprogramma is dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via www.exxact.nl.

Advertenties uit de krant