Afbeelding

Kinderburgemeester Anaïs Swirc bij Exxact

Algemeen

BARENDRECHT – 'Met Gorter aan Tafel' is donderdag 8 november van 20 tot 21 uur weer te horen bij Exxact Barendrecht. Deze keer is kinderburgemeester Anaïs Swirc samen met burgemeester Jan van Belzen te gast om te vertellen over haar functie en de plannen die ze voor gemeente Barendrecht heeft.

,,Ik wil dat er een jaarlijkse brandweerdag op alle scholen in Barendrecht komt en dat alle leerlingen verplicht EHBO-lessen moeten volgen", zegt Anaïs. ,,Kinderen weten niet wat ze moeten doen bij brand of als iemand een hartstilstand krijgt. Daarnaast wil ik me inzetten tegen het pesten op de scholen en iets doen voor de eenzame ouderen. Dat laatste door schoolklassen op bezoek te laten gaan bij verzorgingstehuizen en daar spelletjes met de ouderen doen bijvoorbeeld."

Anaïs is vrolijk, enthousiast en zit vol mooie ambities. Tijdens de uitzending zal de luisteraar kunnen genieten van dit leuke meisje dat precies weet waar ze over praat en vooral weet wat ze wil. Wouter Gorter zal als presentator het roer in handen nemen en samen met Arco van der Lee van de Persgroep en Astrid Potuijt van De Schakel de leukste vragen aan Anaïs stellen.

Ook wordt er tijdens de uitzending zoals iedere maand een Barendrechter van de maand gekozen en het nieuws van de afgelopen maand besproken. Met Gorter aan Tafel is elke tweede donderdag van de maand live te beluisteren op Exxact Barendrecht in de ether op 106.4FM, op www.exxact.nl en via de app.

Advertenties uit de krant