Afbeelding
FLORIAN

Column Florian: De Barendrechtse verdwijntruc

Algemeen

Naast de wekker op je nachtkastje ligt je laptop voor je studie of werk. Via je telefoon bestel je boodschappen, regel je de temperatuur in huis en doe je het licht aan en uit. Met vrienden en collega's kan je videobellen als je ze wilt spreken. Technologie verandert snel; ga je straks de straat nog wel op?

Zeg zelf, het klinkt misschien onwerkelijk, maar is het echt zo raar gedacht? Heel veel om ons heen 'digitaliseert', wat het voor ons gemakkelijker maakt om alles vanaf één plaats te beheren. Heb je naast 'de wereld op zak' ook niet jouw hele huisraad op zak? De kookplaat aansturen vanaf je telefoon, zodat de aardappels al hard staan te koken als je thuis aankomt; het kan allemaal. En 's avonds op de bank even jouw virtuele winkelwagentje vullen is toch ontzettend makkelijk?

Mag ik je dan even meenemen naar de Middenbaan? Natuurlijk weet ik niet hoe vaak jullie over de Middenbaan slenteren, maar de keren dat ik er loop lijkt het wel of het aantal rolluiken dat naar beneden is steeds meer toeneemt. En de wijzers op mijn horloge wijzen dan echt niet later dan vijf uur 's middags aan…  

Het lijkt soms alsof er iemand allerlei verdwijnacts opvoert op de Middenbaan. Het ene na het andere A4'tje met de zogenaamde boodschap van 'reorganisatie' siert de grijze rolluiken. Eigenlijk is die truc helemaal niet moeilijk: te weinig klanten zorgen voor te weinig inkomsten, met als gevolg het sluiten van de tent.

Ook ik ben wat meer in de online shops te vinden dan op de Middenbaan of in Carnisse Veste. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dan wel de gezellige echte winkels mis! Jij toch ook wel?

Dus ook via deze weg: een oproep aan creatieve, gemotiveerde ondernemers. Op zoek naar een leuk pandje om je ondernemingsdroom waar te maken? Neem vooral een kijkje aan de Middenbaan in Barendrecht. Wie weet zit er een pandje tussen. Of misschien heb je als lezer een tof idee? Een stroopwafelbar of een dronedealer of zoiets dergelijks. Alle ideeën zijn welkom.

Florian

Advertenties uit de krant