Afbeelding

Ad Jiskoot Memorial

Algemeen

BARENDRECHT - In Derby's Dojo aan de Paddeweg te Barendrecht vindt zaterdag 10 november voor de derde keer het Ad Jiskoot Memorial plaats. Ad was 8e dan-houder, grootmeester in het Shaolin Kempo en erelid van de Shaolin Kempo Bond.

Toen Ad Jiskoot op 8 februari 2013 plotseling overleed, ging er een schokgolf door de Kempowereld. Besloten werd dat zijn gedachtegoed niet verloren mocht gaan. De nazaten (lineage holders) besloten gezamenlijk om zijn technieken op zuivere wijze aan anderen over te brengen.

Ad Jiskoot is vanaf jonge leeftijd in het Kempo onderwezen door Carl Faulhaber en Gerard Meijers/Dschero Khan, de geestelijk vader van het Shaolin Kempo. Ad Jiskoot was een door de Shaolin Kempo Organisatie (S.K.O.) erkend leraar. Hij was ver buiten de landsgrenzen bekend en heeft onder meer vanuit trainingslocaties in Barendrecht lesgegeven. Bekend zijn onder andere de trainingen in Sportschool Van Hoorn (nu Derby's Dojo) en in Ads eigen sportschool, Ad's Gym.

De trainingen waren altijd zwaar en hard, gericht op het overleven in levensbedreigende situaties. Zijn oud-leerlingen hebben in hun leven altijd veel aan de trainingen gehad, niet in de laatste plaats doordat ze leerden nooit op te geven.

Deze lineage holders zijn (in alfabetische volgorde): Buizert Shaolin Kempo, Imperator Martial Arts

Imperator Shaolin Kempo, Shaolin Kempo Barendrecht, Shaolin Kempo Jiskoot Style. Zij organiseren gezamenlijk het jaarlijkse Ad Jiskoot Memorial. Dan vinden onderlinge vriendschappelijke wedstrijden plaats, zowel in Kempotechnieken (traditional) als in sparring. Oud-leerlingen van Ad Jiskoot zijn 10 november vanaf 10 uur van harte welkom. Andere bezoekers alleen op uitnodiging van één van de genoemde scholen.

Advertenties uit de krant