Afbeelding
Foto: BAR Uitgeverij
FOTO

Mantelzorgers ontmoeten elkaar

Algemeen

BARENDRECHT - De Week van de Mantelzorg werd vandaag geopend met een meet-up naar aanleiding van de documentaire Moeder aan de Lijn. Gastheer Eric Corton ging met (toekomstige) mantelzorgers in gesprek over de impact die mantelzorg kan hebben op je leven. Dat deed hij aan de hand van fragmenten uit de documentaire.

Dat maakte veel aangrijpende verhalen los, waarbij er onder de mantelzorgers veel herkenning was. Deze meet-up is er een uit een serie door heel Nederland. Doel is mantelzorg én de overbelasting voor de zorggevenden die daarbij vaak komt kijken beter bespreekbaar te maken. Veel van de aanwezige mantelzorgers hopen dat er een vervolg komt op deze bijeenkomst.

Lees donderdag meer in De Schakel.

Moeder aan de lijn van regisseur Nelleke Koop is te zien via www.human.nl/moederaandelijn en www.npostart.nl.

Week van de Mantelzorg
Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 november is het Week van de Mantelzorg. Een feestelijke week vol gratis activiteiten en workshops voor mantelzorgers.

Woensdag 7 november is er van 14 tot 16 uur een workshop Schilderen door Janette Koppert. Locatie is het Dienstencentrum aan Windsingel 166. Ook is er die dag een filmavond uit naar Doris. Een gezellig avondje uit met intro in Het Kruispunt van 19.30 tot 23 uur. 
Donderdag 8 november geeft Accordéon Mélancolique een concert in De Elf Ranken. Ook is er dan koffie met een appelflap. Tijd: 10.30 tot 11.30 uur en 14 tot 15 uur. Locatie is restaurant De Wensboom aan Middeldijkerplein 28. Ook is er donderdag een Theeproeverij in 't Ouwe Durp aan Dorpsstraat 156, van 14.30 tot 16 uur.
Vrijdag 9 november is er een workshop Kleur & Stijl door Dressed by Irma. Dat vindt plaats in een zaal in Het Kruispunt van 13.30 tot 16.30 uur. Zaterdag 10 november is er bij 't Ouwe Durp een Koffieproeverij van 14 tot 16 uur. 
Aanmelden voor de activiteiten kon tot 29 oktober. In bibliotheek Het Kruispunt staan verhalen van mantelzorgers centraal. Men kan koffie drinken en informatie halen over allerlei thema's. Dat kan dinsdag tot en vrijdag van 10 tot 19 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant