Afbeelding
FOTO

Kleur en Stijl workshop voor mantelzorgers

Algemeen

BARENDRECHT - In het kader van de week van de mantelzorg werd vanmiddag, vrijdag 9 november voor de zorgers een workshop Kleur & Stijl door Dressed by Irma gegeven.

In de week van de mantelzorg, waarvoor afgelopen maandag de aftrap in Het Kruispunt werd gegeven, worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en vinden er diverse activiteiten plaats. Van een workshop schilderen tot een concert en van een koffieproeverij tot een filmavond worden in deze week georganiseerd om zo de vaak zwaar beproefde zorgers even uit de sleur van alle dag te kunnen onttrekken.
Dertien mantelzorgers hadden zich voor de workshop Kleur & Stijl opgegeven.
Irma van Gruijthuijzen begon de middag met kleuradviezen. Wat doet kleur nu eigenlijk met je gezicht. Welke kleur past het beste bij grijs haar. Daarna konden de dames door middel van sjaals visualiseren wat kleur en motief doet met uiterlijk en uitstraling.

Broek of jurk? Blouse of trui?
Na de kleuradviezen was het tijd voor de kleding. Met wat knijpers werd zichtbaar gemaakt dat die leuke blouse net wat beter staat als hij wat meer getailleerd zou zijn.
De enthousiast ontvangen middag werd afgesloten met het uitdelen van complimenten. Ieder mantelzorger mocht aan de twaalf anderen een compliment geven. Ook de complimenten werden visueel gemaakt. De mooie woorden werden op een kaart geschreven die met een knijper aan de deelnemer werd vastgemaakt.

Zo eindigde de middag, waar vanzelfsprekend het glaasje wijn en de hapjes niet ontbraken, in een positieve stemming.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant