Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
FOTO

Ad Jiskoot herdacht

Derby's Dojo aan de Paddeweg te Barendrecht was zaterdag het decor van het Ad Jiskoot Memorial-evenement. Het is vijf jaar geleden dat de Barendrechtse sportman op 65-jarige leeftijd overleed (op 8 februari). Ad was 8e dan-houder, grootmeester in het Shaolin Kempo en erelid van de Shaolin Kempo Bond.

Met demonstraties en wedstrijdjes werd de kemposport beoefend voor een publiek dat bestond uit jonge en (veel) oudere liefhebbers van deze techniek. De Ad Jiskoot Memorial is georganiseerd door oud-leerlingen van Ad Jiskoot.

Ad Jiskoot is vanaf jonge leeftijd in het Kempo onderwezen door Carl Faulhaber en Gerard Meijers/Dschero Khan, de geestelijk vader van het Shaolin Kempo. Hij was ver buiten de landsgrenzen bekend en heeft onder meer vanuit trainingslocaties in Barendrecht lesgegeven. Bekend zijn onder andere de trainingen in Sportschool Van Hoorn (nu Derby's Dojo) en in Ads eigen sportschool, Ad's Gym aan de Eerste Barendrechtseweg. De trainingen waren altijd zwaar en hard, gericht op het overleven in levensbedreigende situaties.

Het kempo-evenement vond plaats in Derby's Dojo van Derby Haagsma, die het gebouw aan de Paddeweg heeft overgenomen van de nu 80-jarige Nick van Hoorn.

Meer berichten