Afbeelding

Rolf komt naar Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Leerlingen van CBS De Ark krijgen woensdag 28 november les over het ontstaan en de werkwijze van de waterschappen in de regio. De websitelessen voor het basisonderwijs (groep 7 en 8) en het voortgezet onderwijs (brugklassen), voortgekomen uit het Albrandswaardse project Rolf met de bijbehorende musical, krijgen na de start bij de Don Bosco school in Rhoon een vervolg.

Vrijdag 23 november is de aftrap op OBS de Plataan in Pernis. Het startsein wordt gegeven door heemraad Leo van Gelder, bijgestaan door Biggo van Duijveland in vol ornaat (acteur Mel Batstra), voorzitter van stichting Rolf Erwin de Jongh en bedenker en geestelijk vader van dit project Ruud de Jong. De leerlingen gaan kennis maken met de waterschappen, de musical en kunnen vragen stellen aan de heemraad.

Woensdag 28 november worden deze twee lessen gepresenteerd bij CBS De Ark aan de Klipper in Barendrecht. Hier starten de lessen om 10 uur. De lessen gaan over cultuur en waterbeheer, maar ook over het ontstaan van het graafschap Holland en het eiland West IJsselmonde.

De lessen worden ondersteunt door de provincie, waterschap Hollandse Delta en de gemeentes. In aansluiting hierop volgt er eind november/begin december een presentatie van een boek over de regio, over Rolf en zijn belevenissen en zijn kijk op het ontstaan van het graafschap Holland en de waterschappen. Op www.musicalrolf.nl zijn de filmpjes en overig lesmateriaal te vinden. Wie dat aanklikt ontdekt vanzelf wat er staat te gebeuren.

Advertenties uit de krant