Afbeelding

Plaatsgenoten helpen met afval

Algemeen

BARENDRECHT - Afval Loont heeft in Barendrecht sinds januari een eigen spaarfonds. Wie met zijn afval plaatsgenoten een steuntje in de rug wil geven, kan bij inlevering aangeven dat de opbrengst geboekt mag worden op het Afval Loont Fonds.

Dit fonds wordt volledig ingezet voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht. Het project streeft ernaar waarde toe te voegen aan de maatschappij. Om ervoor te zorgen dat het geld bij de mensen terechtkomt die dit het beste kunnen gebruiken, werkt Afval Loont samen met Present Barendrecht en KijkopWelzijn. Zij kunnen deze hulp tot een maximaal bedrag van vijftig euro per persoon per jaar verstrekken, in financiële of materiële vorm.

Bij ondersteuning door Present krijgen ontvangers het bedrag nooit in contanten. Coördinator Pia van Dalen: ,,Het fonds is voor ons een uitkomst. Wij voeren met vrijwilligers veel projecten uit bij mensen die een praktische helpende hand kunnen gebruiken. Meestal hebben deze hulpontvangers zelf onvoldoende financiële middelen om materialen aan te schaffen. Dan kunnen wij het met geld uit het fonds bekostigen. Zo weten we dat het geld besteed wordt aan iets waarvan de ontvanger langdurig plezier heeft. Vrijwilligers hebben onlangs iemand geholpen met het opknappen van een kinderkamer. Present heeft de noodzakelijke materialen kunnen aanschaffen, waarmee vrijwilligers voor dit kind een kamer hebben gemaakt waar hij weer vriendjes mee naartoe durft te nemen.''

Coördinator Biljana Boricic is bij KijkopWelzijn de contactpersoon. Bij haar kunnen particulieren met opgave van redenen een aanvraag doen voor een rechtstreekse financiële bijdrage uit het fonds. De aanvraag wordt beoordeeld en bij goedkeuring gehonoreerd met een bedrag van maximaal vijftig euro per persoon per jaar. Biljana Boricic: ,,Van dit fonds wordt sinds de start in januari dankbaar gebruik gemaakt. Wij kunnen gerust concluderen dat het voor mensen die er financieel niet uitkomen een geweldige ondersteuning is in moeilijke tijden."

Advertenties uit de krant