Afbeelding

Heroes of the Cruyff Court

Algemeen

BARENDRECHT - Maatschappelijke partners Jeugd- en Jongerenwerk, Buurtsportcoach KijkopWelzijn en Feyenoord organiseren samen de cursus 'Heroes of the Cruyff Court'. Hierin kunnen tien jongeren uit Barendrecht de vaardigheden leren om een sporttoernooi te organiseren voor kinderen.

Onder leiding van professionals bedenken de deelnemers met elkaar een evenement waar iedereen  trots op kan zijn. Zes tot acht weken komen zij bij elkaar in Blok0180, waar ze aan de slag gaan met de organisatie. Jongeren van het middelbaar onderwijs leren zelfstandig een evenement te organiseren dat van maatschappelijke waarde is. Het zorgt voor saamhorigheid in de buurt en verbindt kinderen uit Barendrecht, ouders en belangstellenden met elkaar.

Na het succesvol organiseren van het evenement ontvangen deelnemers een landelijk erkend certificaat. Bovendien weten ze voldoende om in de toekomst samen met anderen zelf evenementen in de buurt te organiseren. De uitreiking zal plaatsvinden in de Kuip in Rotterdam.

Meer weten of meedoen? Stuur een e-mail naar s.schaap@kijkopwelzijn.nl. Bij minimaal zes aanmeldingen kan de cursus van start.

Advertenties uit de krant