Afbeelding

Verder onderzoek Trefpunt

Algemeen

BARENDRECHT - Er komt uitgebreider onderzoek naar de herhuisvesting van het Trefpunt. Daartoe werd dinsdag een motie van CDA, PvdA, SGP-CU, VVD en GroenLinks aangenomen.

Naast de opties van renovatie of nieuwbouw op dezelfde locatie, zal het college kijken of het mogelijk is de activiteiten van De Baerne ook onder te brengen op de nieuwe locatie. Verder wordt in de scenario's als optie een bouwlaag met woningen meegenomen. Daarnaast moeten de culturele activiteiten van Het Kruispunt en het Trefpunt (inclusief activiteiten De Baerne) op elkaar afgestemd zijn.

Wethouder Nico Bults: ,,Dit is zowel een interessante als lastige motie. Als we de activiteiten van De Baerne erbij betrekken wordt het een heel complexe puzzel. Een woonlaag lijkt me een moeilijke combinatie met alle muziekactiviteiten. Daarom ontraad ik de motie.'' EVB steunde de motie niet, maar D66 wel, waardoor hij met vijftien stemmen voor werd aangenomen.
Bults: ,,We zijn niet tegen doorgaan met het Trefpunt en De Baerne, maar samen verder wordt een uitdaging. Het wordt moeilijk, maar we gaan het proberen.''

Advertenties uit de krant