Afbeelding

Hans van Gelder in 'Hart'

Algemeen

BARENDRECHT - Hans van Gelder, musicus en docent muziekgeschiedenis, is dinsdag 27 november te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Hij geeft dan een bredere uitleg over de cantates 61 en 62 van J.S. Bach, met het adventlied 'Nun komm der Heiden Heiland'. Er zijn drie grote koraalbewerkingen over dit lied.

,,Het blijft nog steeds boeiende materie en er is veel over gezegd en nagedacht", vertelt Hans van Gelder. Het lied is in het Nederlands bekend als het gezang 'Kom tot ons, de wereld wacht'. Cantate 61 schreef Bach als eerste en cantate 62 veel later, namelijk in 1723. Van Hans van Gelder zullen luisteraars horen wat hij het verschil vindt in het beluisteren van een cantate in een kerkdienst en het beluisteren ervan in de concertzaal. Kenmerkende delen worden beluisterd en van uitleg voorzien.

Hart voor Barendrecht is dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht, te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via www.exxact.nl. Zie voor meer informatie www.hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant