Afbeelding
Foto: Picasa

Veel belangstelling voor expositie HVB

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdag was er in het museum van Historische Vereniging Barendrecht een speciale expositie met een bijzondere activiteit. Voormalig voorzitter Dick Mooijaart kon aanwezig zijn bij de expositie. De vereniging kon zijn wens in vervulling laten gaan. Zoon Krijn bakte speculaas, zodat er bij zijn binnenkomst in het museum een geur van versgebakken speculaas hing. Zoon Fop bewoog zich als een echte pietermanknecht tussen de bezoekers en gaf tekst en uitleg bij de expositie. Met veel interesse bekeek Dick de expositie van historische koek- en speculaasplanken.

Een groot aantal bezoekers, aangevuld met de familie van Dick, genoot van de tekst- en fotocollages en opnames van het hoe en waarom van speculaas. Achter in het museum werd een film vertoond over de intocht van Sint Nicolaas, aangevuld met beelden over de geschiedenis van speculaas. Door kinderen werden er speculaaspoppen versierd met allerlei lekkernijen, soms met vakkundige hulp van pietermanknecht. Na afloop mochten de kinderen de versierde poppen mee naar huis nemen.

Kinderen die zaterdag niet in de gelegenheid waren kunnen dinsdag 20 november tussen 13 en 16 uur hun schoen te komen zetten bij HVB. Zaterdag 24 november van 1 tot 16 uur is er nog een gelegenheid voor kinderen om speculaas te versieren. Materiaal hiervoor is aanwezig. De toegang is gratis.  

Historische Vereniging Barendrecht is te vinden in d'Ouwe School aan Dorpsstraat 150a te Barendrecht. Zie voor de laatste informatie www.historischbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant