Afbeelding

EVB op wijkbezoek in Riederhoek

Algemeen

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht vindt dat bij een goed werkende lokale democratie inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving. EVB pakt ook in Carnisselande de draad weer op. Een team van raadsleden, bestuursleden en overige leden bezoekt zaterdag 24 november Riederhoek tussen 10 en 12 uur.

Riederhoek, een groene wijk met dorps karakter, is zo'n vijftien jaar oud. De wijk had tijdens de bouw een aantal primeurs. Zo werden hier in 2002 de eerste 'energiearme' woningen van Barendrecht gerealiseerd, met zonnepanelen als dakpannen. Ook is allergeenarm gebouwd, speciaal geschikt voor astmapatiënten. In het groenplan is daar ook rekening mee gehouden. Het is een van de redenen waarom je in Riederhoek appelbomen in het openbaar groen tegenkomt. Er zijn veel dingen die goed zijn, maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen en de omgeving.

Over deze onderwerpen en meer wil EVB met inwoners in gesprek. Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen ook zelf op gesprek komen, in en om de gele bus, die geparkeerd wordt aan de Riedervoorling.

Advertenties uit de krant