Afbeelding

Vuurwerkvrije zones permanent

Algemeen

BARENDRECHT - Carnisse Veste en een deel van het Middeldijkerplein zijn door gemeente Barendrecht permanent aangewezen als vuurwerkvrije zones. Bij het Middeldijkerplein gaat het om het gebied voor De Elf Ranken. Inmiddels is de gemeente ook bezig rond Borgstede een vuurwerkvrije zone in te richten.
Dat zei burgemeester Jan van Belzen dinsdagavond tijdens het vragenkwartier in de raadsvergadering. Martijn van Meppelen Scheppink stelde hierover vragen namens SGP-ChristenUnie.
De burgemeester heeft hierover gesproken met de politie, die de gebieden zal meenemen in de handhaving. Ook de BOA's zullen in de vuurwerkvrije zones surveilleren. Van Meppelen Scheppink vroeg verder of de burgemeester bereid is na de jaarwisseling in een oriënterende commissie te bespreken of het mogelijk is om in Barendrecht meer vuurwerkvrije zones in te richten.
Van Belzen: ,,Daar ben ik altijd toe bereid, maar laten we eerst eens kijken hoe de jaarwisseling verloopt. Waar we mee te maken hebben is dat er een balans moet zijn tussen de vuurwerkvrije zones en mogelijkheden om te handhaven. Als je niet kunt handhaven, heeft het geen zin. Er zijn bepaalde gebieden die extra zorg behoeven ten aanzien van dit punt.''
De fractie is door bewoners van zorginstellingen en seniorencomplexen benaderd met de vraag welke maatregelen er dit jaar worden genomen om vuurwerkoverlast tegen te gaan. SGP-CU hield eind 2017/begin 2018 een enquête onder inwoners. Van de respondenten was 72 procent het eens met de stelling dat er in Barendrecht meer vuurwerkvrije zones moeten komen.

Advertenties uit de krant