<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Florian

Colum Florian: Saluut.

Een knuffel, boks, 'de hoge vijf', drie zoenen op de wang en een stevige handdruk… zeg het maar, welke heeft jouw voorkeur? Tegenwoordig zie je zulke leuke rituelen als bekenden elkaar tegenkomen. Je wilt een voorbeeld? Twee jongens slaan de handen diagonaal in elkaar, trekken elkaar naar zich toe, zodat de schouders elkaar raken, laten elkaars handen los, doen een boks en slaan met hun handen op de borst. Twee meiden die elkaar tegenkomen trekken een klein sprintje, remmen af en geven elkaar een knuffel.

Uiteraard heb ik het hier over de informele begroetingen van jongeren onder elkaar. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de gebruiken van begroetingen in andere landen zijn. Zo komt de boks (fist bump) officieel uit Amerika. Daar kan je dus gewoon een boks doen als je op sollicitatiegesprek gaat. Lijkt me hilarisch om ook in Nederland in te voeren.

In Frankrijk zijn kussen op de wang heel gebruikelijk, maar pas op… het ligt aan de regio waar je komt hoeveel je er krijgt. Maar als je in Indonesië komt, dan is kussen absoluut uit de boze.

Een bijzondere begroeting zal je tegenkomen in Nieuw-Zeeland. Daar doen ze de Hongi. Daarbij druk je jouw neus en voorhoofd tegen die van de ander en blaas je je adem uit. Geen knoflook eten, lijkt mij.

In veel Aziatische landen is de 'Namasté' ook heel gebruikelijk. Handen tegen elkaar voor de borst en dan een kleine buiging. En ben je in Tibet? Dan mag je als begroeting ook jouw tong uitsteken.

In Barendrecht houden we het denk ik maar bij de boks, handdruk, drie zoenen of een knuffel, alhoewel... een keer een Hongi of een Namasté lijkt me ook wel wat!

Maar alleen al een vriendelijk goedemorgen en een hand opsteken, zorgt vaak ook al voor glimlachende gezichten. Gek eigenlijk, door iets heel simpels kan iemands dag alweer 'gemaakt zijn'. Misschien moeten we dat eens wat vaker doen, ook bij onbekenden. Een vriendelijk gebaar in een soms wat harde wereld. En zoveel moeite hoeft het niet te zijn, toch?!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>