Afbeelding

Lola zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Momenteel woont er een aantal 'langzitters' in De Dierenstee; dieren al een paar maanden of langer op een nieuwe baas wachten. Bij de meeste dieren is hiervoor wel een reden te noemen, zoals onzindelijkheid of een vrij fel karakter. Maar wat de drie jaar oude poes Lola betreft, is niet helemaal duidelijk waarom ze nu al twee maanden op een nieuw thuis wacht.

Lola is in ieder geval geen poes die op de voorgrond treedt. Ze is een beetje verlegen en wat terughoudend. Lola moet erg wennen aan nieuwe situaties, ze vindt veel dingen spannend. Daarbij is Lola gevoelig. Ze heeft dus tijd nodig om zich ergens thuis te voelen. Maar als Lola zich eenmaal op haar gemak voelt, merk je dat ze heel lief is.

Aandacht krijgen vindt Lola erg fijn, maar daar komt ze het liefst zelf bij je om vragen. Houd je daar als eigenaar rekening mee, dan merk je dat Lola zeker je gezelschap opzoekt, want ze is dol op aandacht. Ook speelt Lola graag.

Bij haar vorige eigenaar was Lola niet altijd zindelijk. Waarschijnlijk schrikt dat toekomstige eigenaren af en durven ze Lola geen kans te geven. In de opvang doet Lola haar behoefte netjes op de kattenbak. De oorzaak van haar onzindelijkheid is daarom niet duidelijk. Waarschijnlijk zal Lola in een rustige omgeving zonder prikkels gewoon zindelijk zijn. Voor Lola wordt dus een plek gezocht waar ze de tijd krijgt om te wennen en waar ze bij voorkeur het enige huisdier is. Wie geeft deze gevoelige en lieve poes een kans?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant