Afbeelding

Presentjes voor 1.500 kinderen

Algemeen

BARENDRECHT – Ruim 1.500 kinderen zijn blij gemaakt met een presentje. Een hele klus, geklaard door een groep enthousiaste vrijwilligers van Present. Zij verwerkten het speelgoed dat gulle gevers de afgelopen weken inleverden tijdens de Goedzak-actie van Albert Heijn Carnisse Veste en Albert Heijn Middenbaan.

Het speelgoed werd door de vrijwilligers opgehaald uit de filialen, gecontroleerd, zo nodig gewassen, voorzien van nieuwe batterijen en vervolgens op thema en leeftijd gesorteerd. In totaal kregen ruim 1.500 kinderen voor wie een cadeautje met Sinterklaas niet vanzelfsprekend is, een presentje. Er werd samengewerkt met ruim twintig lokale en regionale maatschappelijke organisaties, waaronder Distinto, Yulius, Vrienden voor Vrienden, Kledingbank UnieK, Stem zonder Gezicht, Kleurrijk, Velerlei, Het Leger des Heils, Actie Schoenendoos, Altijd Feest, Pryanthi, Vivenz, Logeerhuis Casa Pameijer, de sociale wijkteams, HomeStart en CityKids. De medewerkers van de wasserij van Humanitas-DMH aan de Bachlaan wasten alle ingeleverde knuffels.

Ook het lokale bedrijfsleven deed mee. Schildersbedrijf Nieuwe Waterweg stelde ruimte beschikbaar, Ikea zorgde voor batterijen waarmee mechanisch speelgoed aan de praat werd gebracht, Edelsmid Jeroen Witkamp schonk inpakpapier en Den Otter Verhuizingen leverde dozen.

De enthousiaste groep en maatschappelijke stagiaires gaven vele uren van hun tijd om te helpen. Het was voor Present een feest om deze mega-operatie met zoveel betrokkenen vorm te geven.

Meer informatie over Present Barendrecht: www.presentbarendrecht.nl. Present helpen met een financiële gift kan via NL45 RABO 0143 5298 54.

Advertenties uit de krant