Gerrit Barendrecht bracht deze maand zijn nieuwste bundel met poëtisch teksten uit.
Gerrit Barendrecht bracht deze maand zijn nieuwste bundel met poëtisch teksten uit.

Kerstwensen van Gerrit Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Veertig jaar lang voorzag Gerrit Barendrecht zijn kerstkaarten voor familie en vrienden van zelfgeschreven teksten. Door de positieve reacties die hij daarop kreeg, besloot hij de beste teksten – hier en daar wat aangepast – te bundelen in een boekje. 'Als een kind', waarin twintig kerstwensen geschreven staan, is nu te koop en een mooi cadeau voor onder de kerstboom.
,,Ik heb het boekje opgedragen aan Elea. Mijn derde kleinkind, het eerste kind van mijn zoon Joris. Joris maakte de foto's die zowel op de kaft als in het boekje te vinden zijn."

Het zwart-witte boekje bevat twintig poëtisch getinte teksten die met de emoties rondom kerst te maken hebben. ,,Twijfel, vragen en verwondering", vertelt Gerrit. ,,Mensen kunnen zichzelf herkennen in de teksten en even stilstaan bij vragen zoals 'waar sta ik?', 'wat is de betekenis van mijn leven?' en 'waar ben ik mee bezig?' Althans ik hoop dat dat gebeurt. Het leven is een drukke boel en dan is het fijn om soms even stil te staan bij dit soort vragen. In sommige teksten zoom ik in op bijvoorbeeld de herders, het engelengezang of de ster die de wijzen uit het Oosten de weg wijst. Maar het is altijd weer terug te leiden naar de tijd waarin we nu leven. Het oude verhaal, maar dan in een actueel jasje."

'Als een kind' is niet het eerste boekje dat Gerrit heeft uitgegeven. In 1980 verscheen zijn eerste bundel 'Stukje denken' en hierop volgden er nog vier. 'Tien' verscheen in 2013 en werd opgedragen aan Gerrits eerste kleinkind. De voormalig schooldirecteur heeft alweer een idee voor een volgend boek, maar ook al is hij met pensioen, hij kan zich hier niet de hele dag mee bezig houden. ,,Ik ben begonnen met een HBO-opleiding theologie. Ik ga op zaterdag naar college en gedurende de week studeer ik."

De poëtische teksten van Gerrit zijn voor een ieder toegankelijk en te begrijpen. 'Als een kind' kost twaalf euro en is te bestellen door een mail naar barendre@xs4all.nl te sturen met daarin naam, adres en woonplaats. Het boekje wordt na de betaling thuis afgeleverd of opgestuurd. 
Ook verkrijgbaar bij The Read Shop aan de Middenbaan. 

Advertenties uit de krant