Afbeelding

Open dag in kerstsfeer

Algemeen

BARENDRECHT - Bij OZHW Groencollege (vmbo) en Lentiz | MBO Barendrecht is morgen, vrijdag 7 december, een open dag in kerstsfeer. Van 15 tot 20 uur kan iedereen kennismaken met de scholen, docenten, leerwegen en opleidingen in het gebouw aan Dierensteinweg 2 in Barendrecht.

Bezoekers stappen binnen in een kerstsfeer met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, de kerstman zelf en een kerstmarkt. Een dj zorgt voor muziek. Bij het rad van fortuin zijn leuke prijzen te winnen. Bezoekers kunnen een wens in de wensboom hangen. De mooiste, liefste en origineelste wens wordt beloond met een kerststuk.

Op de kerstmarkt zijn onder meer kerststukken, vogelvoerstukjes en bloemstukken met hyacinten te koop en zijn hapjes te proeven. Die zijn door leerlingen gemaakt. Er worden broodjes hamburger gebakken, er is glühwein en warme chocomelk.

Er is veel te zien en te doen, zowel in het gebouw als buiten. De dieren zijn te zien en bezoekers kunnen de praktijklocaties van de opleidingen loonwerk en hovenier bekijken. Beide scholen hebben een eigen vleugel. Daar zijn demonstraties van het praktijkonderwijs. In de techniekhal zijn de studenten van de opleiding loonwerk bezig. Zij laten zien wat zij leren en laten bezoekers 'spijkerpoepen' met kleine kraantjes.

Leerlingen ondersteunen hun docenten die dag bij demonstraties en workshops. Er is onder meer een demonstratie met uilen en grote roofvogels. Ook zijn er workshops in onder meer bloemschikken en kerststukjes maken, zijn de benodigdheden te koop om daarmee thuis aan de slag te gaan en kunnen bezoekers hun hond laten trimmen.

Jongeren kunnen zich die dag inschrijven bij het Groencollege of voor een mbo-opleiding. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.ozhw-groen.nl en www.lentiz.nl/mbo-barendrecht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant