[FOTO] Open dag in kerstsfeer
Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Open dag in kerstsfeer

Bij OZHW Groencollege (vmbo) en Lentiz | MBO Barendrecht werd vandaag, vrijdag 7 december, een open dag in kerstsfeer gehouden. Van 15 tot 20 uur kon men kennismaken met de scholen, docenten, leerwegen en opleidingen.

Bezoekers stapten vanuit de stromende regen de school binnen in een kerstsfeer met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, de kerstman zelf en een kerstmarkt. Een dj zorgde voor muziek. Bij het rad van fortuin waren leuke prijzen te winnen. Bezoekers konden een wens in de wensboom hangen. De mooiste, liefste en origineelste wens werd beloond met een kerststuk. Op de kerstmarkt waren onder meer kerststukken, vogelvoerstukjes en bloemstukken met hyacinten te koop en hapjes te proeven.

Er was veel te zien en te doen. De dieren waren te zien en bezoekers konden de praktijklocaties van de opleidingen loonwerk en hovenier bekijken. Beide scholen hebben een eigen vleugel. Daar waren demonstraties van het praktische onderwijs. In de techniekhal waren de studenten van de opleiding loonwerk bezig. Zij lieten zien wat zij leren en lieten bezoekers 'spijkerpoepen' met kleine kraantjes.

Leerlingen ondersteunden hun docenten bij demonstraties en workshops. Er was onder meer een demonstratie met uilen en grote roofvogels. Ook waren er workshops in onder meer bloemschikken en kerststukjes maken. Bezoekers konden hun hond laten trimmen.

www.ozhw-groen.nl
www.lentiz.nl/mbo-barendrecht.

Meer berichten