Tiende Present Bruggenbouwersaward voor Annelies den Butter
Logo deschakelbarendrecht.nl

Tiende Present Bruggenbouwersaward voor Annelies den Butter

BARENDRECHT - Op de 'Dag van de Vrijwilliger', 7 december heeft Present Barendrecht de laatste Bruggenbouwersaward van dit jubileumjaar uitgereikt. Tijdens de bijeenkomst voor vrijwilligers van de Nederlandse Patiëntenvereniging werd Annelies den Butter verrast werd met deze blijk van waardering. 

,,Annelies is een bevlogen en betrokken vrouw, die oog heeft voor de mensen om zich heen. Een gedreven organisator, te allen tijde op zoek naar verbinding. Eén van haar uitgangspunten is: wat is er al en waar, hoe en bij wie kunnen wij ons aansluiten om samen sterker te staan in ons streven naar het bereiken van ons doel. Zij is zeer actief als vrijwilligster. Zo vervult zij vele taken binnen de Immanuelkerk en bezoekt zij al jaren met regelmaat mensen in de gevangenis. Bewogen met de zwakkeren in onze samenleving ziet zij het als een opdracht om een deel van haar tijd hieraan te besteden.

Een zeer actieve rol vervult zij binnen de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV). Eén van de doelstellingen van de NPV is plaatselijke inwoners zorg te bieden die wordt verleend door vrijwilligers. Onder zorg wordt o.a. verstaan: ziekenhuisbegeleiding, wandelen, winkelbezoek en huisbezoeken. Binnen de Barendrechtse afdeling van de NPV vervulde Annelies de afgelopen jaren diverse functies. Daarin is haar gedrevenheid om verbinding te zoeken opvallend. Zo is zij het gesprek aangegaan met alle Barendrechtse kerken met het doel om de hulpvragen in Barendrecht veel meer gezamenlijk op te pakken. Ook heeft zij met andere lokale welzijnsorganisaties contact om gezamenlijk tot meer daadkracht te komen. Meer informatie over de NPV, waar nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn, is te vinden op www.npvzorg.nl of via 06- 41981466."

Omdat Present Barendrecht van mening is, dat Annelies een geweldige bruggenbouwer is in Barendrecht ontving zij de laatste Bruggenbouwers Award van 2018. Annelies toonde zich bijzonder verrast: ,,Het lijkt wel of ik droom. Ik zag de afgelopen maanden steeds mediaberichten voorbij komen over deze actie. Dan bewonderde ik al die bijzondere mensen die zoveel mooie dingen doen in onze gemeente. En nu heb ik zelf een award gekregen! Ik ben er sprakeloos van."

Meer berichten