Afbeelding
Foto: Picasa

Kerstmarkt bij HVB tijdens WinterFeest

Algemeen

BARENDRECHT - Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december is Historische Vereniging Barendrecht (HVB) weer geopend. In het museum is dan een kerstmarkt. Er zijn verschillende kramen met een gevarieerd aanbod. De Zoete Verleiding staat er met onder andere bonbons en chocolade kerstversieringen.

Margo Boers maakt voor Bonney Bee handgeschilderde en gegraveerde geschenkartikelen. Margo's specialiteit zijn handbeschilderde kerstballen met markante gebouwen en Hollandse winterlandschappen. Ook zijn er windlichten, vazen, geboorte-kerstballen en -tegels en serviesgoed. De kerstballen en andere geschenken kunnen voorzien worden van handbeschilderde afbeeldingen naar keuze.

Ook bij andere creatieve deelnemers zijn leuke kerstgeschenken te vinden, zoals kaarten en geldzakjes, kaarsen en brocanterie. Kaashandel De Weypoort is aanwezig met een variatie aan lekkernijen, zoals Rotterdamse kaas, natuurzuivere advocaat en - nieuw op de WinterFeest-kerstmarkt - natuurzuivere advocaat met chocolade.

HVB verkoopt films op dvd, over verschillende Barendrechtse gebeurtenissen, bedrijven en verenigingen. Tevens wordt de dvd 'Vervlogen tijden van Barendrecht' getoond. Hierin is een stuk historie in beeld gebracht van Barendrecht vanaf de vijftiende eeuw tot 1967.

Het museum is geopend van 12 tot 17 uur en is te vinden aan Dorpsstraat 150, naast de Watertoren. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Zie voor de laatste informatie www.historischbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant