Afbeelding

Jean zoekt baasje

Algemeen

BARENDRECHT - Een groot gedeelte van de te adopteren katten in De Dierenstee betreft vondelingen. Soms wordt een dier nog opgehaald door zijn of haar baas, maar meestal meldt zich helaas geen eigenaar meer.

Na veertien dagen mag een opvang een dier vervolgens gaan herplaatsen. Dan is er ook meer duidelijk over het karakter en de gezondheid van de kat. Want waar normaal gesproken een eigenaar alles kan vertellen over een dier, kan bij een vondeling alleen worden gegist naar wat een dier heeft meegemaakt, zoals bij poes Jean.

Ook zij werd zwervend aangetroffen. Haar leeftijd is geschat op tien jaar. Jean blijkt ooit haar linker voorpoot te hebben gebroken. Waarom ze daar niet aan geholpen is, zal een raadsel blijven. Jean lijkt geen last te hebben van de breuk en kan haar voorpoot gewoon gebruiken. Jean is sowieso een stoere dame, zeker richting andere katten staat ze haar mannetje. Richting mensen is ze erg lief, maar ze kan ook wat terughoudend zijn. Benader je Jean te enthousiast, dan kan ze weleens schrikken. Bij een rustige benadering is snel te merken hoe lief Jean is. Ze vindt het erg fijn om aandacht te krijgen. De voorkeur voor Jean gaat uit naar een rustige plek, het liefst zonder andere huisdieren. Waarschijnlijk zal Jean op een gegeven moment naar buiten willen, dus die mogelijkheid moet ze bij haar nieuwe baas hebben. Daarnaast is veel liefde en aandacht belangrijk.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant