Afbeelding

Nieuwe buurtbus Qbuzz van start

Algemeen

HEERJANSDAM/BARENDRECHT - De nieuwe buurtbus 717 van Qbuzz is maandag 10 december dienst gaan doen. Sinterklaas en zijn Pieten namen alvast een voorproefje en maakten 5 december gebruik van de splinternieuwe buurtbus. Zij bezochten daarmee de basisscholen in Heerjansdam.

Qbuzz verzorgt sinds zondag 9 december het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn. De nieuwe buurtbus, die voortaan buurtbuzz 717 heet, is van alle gemakken voorzien. De toegangsdeuren zijn veel ruimer en de bus is lager. waardoor mensen met een rollator of een kinderwagen gemakkelijker de bus in kunnen. Ook is in de bus een vast OV-chipapparaat en een pinautomaat aanwezig. Er zijn ook losse kaartjes en meerrittenkaarten te koop. Deze kunnen alleen met pinbetaling aangeschaft worden bij de chauffeur.

De reiziger kan een kaart met een, vier of tien ritten kopen. Kinderen tot elf jaar en personen van 65 jaar en ouder krijgen korting. De buurtbuzz rijdt volgens een vaste dienstregeling van Qbuzz tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. Op werkdagen van 7 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17.30 uur.
De buurtbuzz wordt door vrijwilligers gereden. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Gemiddeld rijdt men twee keer maand een dienst van vier uur. Interesse? Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op www.buurtbusheerjansdam.nl en www.qbuzz.nl. De bus wordt gesponsord door De Nederlandse Energiemaatschappij, Jordens en lokale bedrijven.

Advertenties uit de krant