Afbeelding

Makro trakteert UnieK

Algemeen

BARENDRECHT - ,,Met deze koelmeubels van de Makro kunnen we nu gelukkig ook het aanbod van verse producten aannemen en aanbieden", vertelt Ariane Hogendoorn van stichting Kledingbank UnieK. ,,Tot nu toe moesten de vrijwilligers vaak nee verkopen tegen het aanbod van verse groenten en fruit. Wat heel jammer was, daar de noodzaak voor gezond en vers voedsel vaak groot is."

Door het intensieve contact tussen UnieK en de Barendrechtse Uitdaging werd deze match gerealiseerd. Makro had deze koelmeubels in de opslag staan en heeft deze met liefde bij Uniek geplaatst en aangesloten", aldus Linda Sanders van de Uitdaging.

Stichting Uniek heeft als doel de minima te helpen in Barendrecht en Albrandswaard. Deze minima hebben een bijstandsuitkering (tot een maximum van 120 procent) of inkomsten gelijk aan dit bedrag. Komend jaar maakt Uniek zich hard voor de uitbreiding van de UnieK markt, waar ruimte is voor een food- en non-foodafdeling. De opening is medio januari. Ariane: ,,Extra hulp is nog altijd nodig en heel erg welkom. We zijn op zoek naar leveranciers om onze doelgroep te helpen.''

Barend Vervat van Makro beloofde meer matches in samenwerking met de Uitdaging. ,,We zijn heel blij dat we met deze plaatsing op leenbasis ons steentje hebben kunnen bijdragen."

De Barendrechtse Uitdaging wil Barendrecht een beetje mooier maken en bemiddelt in vraag en aanbod van (overtollige) materialen, middelen en menskracht. www.barendrechtseuitdaging.nl

Advertenties uit de krant