Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto Jaap Nispeling
Foto Jaap Nispeling

Stoere struintocht

RHOON - Donderdag 3 januari houdt Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in samenwerking met Het Zuid-Hollands Landschap een avontuurlijke struintocht door Klein Profijt van het Zuid-Hollands Landschap. De excursie is bedoeld voor stoere jongens en meisjes vanaf tien jaar.

Bij de struintocht wordt als eerste de Eendenkooi bezocht. Dit deel van het gebied is niet vrij toegankelijk en is alleen tijdens excursies te bezoeken. Hier kan men zien hoe, in een niet zo ver verleden, eenden gevangen werden. Nu is het een gebied met grote soortenrijkdom en heerst er net als in het verleden rust waar veel vogels en andere dieren baat bij hebben. Grote kans op ontmoeting met bijzondere dieren of sporen van hen. Hierna wordt de wilgenjungle van Klein Profijt bezocht langs kreekjes, lianen en omgevallen bomen. Dit stuk van de tocht is voor de echte avonturiers. Laarzen en oude kleren zijn hierbij een aanrader.

Het avontuur begint op donderdagmorgen 3 januari om 10 uur op de laatste parkeerplaats aan de Veerweg links, 200 meter voorbij de Golfclub Oude Maas, Veerweg 2a, 3161 EX Rhoon en duurt uiterlijk tot 13 uur. Bij regen (of sneeuw) gaat de gratis tocht natuurlijk gewoon door. Opgeven via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. (vermeld naam en leeftijd en telefoonnummer van thuis)

Meer berichten