Logo deschakelbarendrecht.nl

Daniel den Hoed Familiehuis: Met aandacht maak je het verschil

REGIO - Mooie ontmoetingen met gasten en onderlinge saamhorigheid zijn voor Carla en Martin redenen om als vrijwilliger in het Familiehuis Daniel den Hoed te werken. Carla doet dat al zeventien jaar en Martin sinds begin 2018. Samen met zo'n vijftig collega's zorgen zij dat familieleden van kankerpatiënten in een huiselijke omgeving dichtbij het ziekenhuis kunnen logeren. Het Familiehuis is 365 dagen per jaar geopend aan de Groene Hilledijk 299 in Rotterdam-Zuid en verhuist eind 2020 naar een nieuw en groter onderkomen tegenover het Erasmus MC.

Carla Bokmans uit Barendrecht kent het Familiehuis uit de periode dat haar man werd behandeld voor kanker. Na diens overlijden  meldde ze zich aan als vrijwilliger. Nog steeds geeft het contact met gasten haar een gevoel van dankbaarheid. ,,Ik kan niet alle pijn weghalen, maar ik kan er wel zijn voor iemand. Als mensen emoties  en zorgen kunnen uiten, geeft dat verlichting."

Martin de Vreugd herkent dit. ,,Ooit werd ik in een hospice getroost door een vrijwilliger. Ik wil graag zelf ook dat verschil maken." Martin werkt in verband met zijn drukke werkzaamheden in de horeca als oproepvrijwilliger in het Familiehuis; Carla werkt vaste diensten. Dat kan naar keuze overdag, 's avonds of in het weekend. ,,Gasten ervaren het Familiehuis als een warm bad. Ze komen vaak ontredderd binnen en dan bén je er voor iemand. Mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan" aldus Carla.

,,Vrijwilligerswerk vergroot mijn wereld doordat ik nieuwe mensen leer kennen" zegt Martin ,,Ook hebben we onderling veel lol en juist dat is belangrijk voor onze gasten. Het laatste waar zij op zitten te wachten is een droevige stemming."

Martin is vastbesloten om altijd vrijwilligerswerk te blijven doen en hoopt dat veel anderen zijn voorbeeld volgen. "Met  oprechte aandacht en steun maak je de wereld een stukje mooier."

Interesse in vrijwilligerswerk? Kijk op www.familiehuis.nl/vrijwilliger  voor meer informatie of mail naar familiehuis@erasmus.nl.

Meer berichten