Logo deschakelbarendrecht.nl

Zinge! wint Top2000-contest

REGIO - Nadat ze vorig jaar met een minimale voorbereidingstijd en een vierde plaats al goed gepresteerd hadden, was het voor Zinge! afgelopen zaterdag in het Luxor-theater in Arnhem raak. De Zinge!-Teens veroverden als enige jeugdkoor tussen de veertien andere koren de eerste plaats bij de Top2000 popkoren Contest Arnhem.

De groep 14- tot 21-jarige 'zingers' lieten op het podium direct merken dat ze in een uitstekende vorm waren. De groep sloot af met 'Shut Up And Dance', waar de mannen van de Teens de hoofdrol hadden. Tijdens het nummer verliet de hele groep het podium en begaf zich richting jurytafel om even duidelijk te maken dat ze wel een hele goede beoordeling verwachtten.

Na het juryoptreden mocht de groep in de hal van het centraal station nog een keer optreden. Ook daar groeide de groep uit tot publiekslieveling. Daarna was het afwachten totdat de officiële uitslag bekend werd. Het festival werd door 'zingers' afgesloten met een toegift voor alle deelnemers en overige bezoekers.

Deze groep jonge mensen kiest hun eigen repertoire, bedenkt en schrijft samen het grootste gedeelte van hun arrangementen en verzint zelf alle opstellingen en choreografieën. Dit alles onder begeleiding van zangcoach Dennis van der Vegt. Kijk eens op www.zinge.nl of op de Zinge! Facebook, Instagram, Twitter of YouTube pagina. Zinge! Staat op 5 januari met twee eigen shows in Cacsade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Meer berichten