Logo deschakelbarendrecht.nl

Kaat en Otje zoeken thuis

BARENDRECHT - De periode waarin er veel kittens worden binnengebracht bij De Dierenstee is inmiddels voorbij. Toch komen er af en toe nog jonge katten binnen. Deze zijn met name afkomstig van plekken waar voorheen meerdere zwerfkatten leefden en de situatie nog niet helemaal onder controle is.

Ook duo Kaat en Otje kwam als vondeling binnen. Ze zijn geen broer en zus, maar kunnen het samen goed vinden en zijn echte maatjes geworden. Daarom worden Kaat en Otje samen geplaatst. De leeftijd van Kaat is geschat op zeven maanden. Otje is iets jonger, hij zal nu ruim vier maanden oud zijn. Het duo voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak in het bijzijn van mensen. Een rustige benadering is dus belangrijk. Toch kan Otje al stiekem geaaid worden als hij bijvoorbeeld langs je loopt. Kaat is nog niet zover.

De toekomstige eigenaar moet dus verder gaan met de socialisatie en het opbouwen van een band. Dat kan door bijvoorbeeld met hen te spelen, dat vinden ze erg leuk. Ook met de andere katten in hun kamer vermaken Kaat en Otje zich prima. Ze zouden dus bij een soortgenoot kunnen worden geplaatst. Daar kunnen ze het juiste (sociale) gedrag van afkijken. Het belangrijkste voor het duo is een baas die hen de tijd geeft om te wennen en het een uitdaging vindt om Kaat en Otje te laten uitgroeien tot twee sociale en zelfverzekerde katten.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, ww.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten