Afbeelding

Zaterdag zesde Santarun

Algemeen

BARENDRECHT – Voor de zesde keer vindt zaterdag de Santarun plaats. De opbrengst is, zoals gebruikelijk, bestemd voor hospice De Reiziger, dat een aantal jaren geleden op initiatief van Rotary Club Barendrecht is opgericht.

Vanaf 12 uur wordt op het Doormanplein alles in gereedheid gebracht voor de ontvangst van honderden lopers in Santapak. Er kunnen vanaf die tijd nog pakken gekocht worden door deelnemers die zich nog niet hebben ingeschreven. Vanaf 13.30 klinkt er vrolijke kerstmuziek op het plein. Om 15 uur begint het officiële programma. Burgemeester van Belzen zal de lopers toespreken. Daarna begint de warming up door medewerkers van Aad van Loon sport.

Om 15.30 schiet de burgemeester eerst de lopers van de vijf kilometer weg en daarna de lopers van de drie kilometer, voor een loop door Paddewei, Molenvliet en Lagewei. De wandelaars gaan daarna weg voor een tocht door het dorp, waarbij onder meer over de Middenbaan en door Park Buitenoord wordt gelopen.

Terwijl de lopers onderweg zijn zal shantykoor De Hoekse Waard de achterblijvers vermaken met hun aanstekelijke en meeslepende zang en muziek. Het zal afwisselend met een DJ van Ohio de muziek voor de afterparty verzorgen. Rond 16.30 uur volgt de prijsuitreiking. Daarna is er een afterparty. Meedoen met de Santarun kan nog en kost vijf euro. Inschrijven kan via www.santarunbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant