Logo deschakelbarendrecht.nl
Monique van Gool in haar 'kersthuis'.
Monique van Gool in haar 'kersthuis'. (Foto: )

Volop in de kerstsfeer aan de Barendrechtseweg

BARENDRECHT – Voordat december begint, krijgt Monique van Gool al regelmatig de vraag wanneer ze de kerstboom gaat neerzetten. Meestal wacht ze tot net na Sinterklaas, maar dit jaar was ze wat eerder.
Tien kratten voor kerstspullen sjouwt ze vanuit de schuur haar woonkamer binnen. En ieder jaar wordt er wel iets bijgekocht.

Al twaalf jaar kunnen Barendrechters in december bij het voorbijgaan genieten van haar gezellig verlichtte woning. De kerstboom staat pontificaal voor het raam. ,,Dan kunnen de voorbijgangers hem goed zien", zegt Monique. ,,Er blijven vaak mensen stilstaan om te kijken en sommige kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen", vertelt ze lachend. ,,Die mogen gerust even binnen komen kijken."

Het is sowieso een zoete inval bij Monique. Ook voor de kerstdagen zelf weet ze nog niet precies wie er langs gaat komen. ,,Vaak waaien er wel wat buren aan." Maar haar allerliefste wens voor de kerst is dat haar drie kinderen en haar kleinkind langs zullen komen. ,,Dat zou toch prachtig zijn."

Meer berichten