Logo deschakelbarendrecht.nl

Andes zoekt baasje

REGIO - Honden die nog hun eerste verjaardag moeten vieren als ze worden afgestaan, ziet men gelukkig niet vaak in De Dierenstee. Toch was dat helaas wel het geval voor de Hollandse Herder kruising Andes. Hij vierde eind november zijn eerste verjaardag in de opvang.

Andes is een hele lieve en vrolijke hond. Dat hij nog heel jong is, merk je aan zijn gedrag: Andes is ontzettend energiek en speels. Binnenshuis is hij een hele gezellige en aanhankelijke knul die graag bij je in de buurt is, een fijne hond in de omgang. Buitenshuis merk je echter duidelijk dat Andes nog wel het een en ander moet leren…Tijdens een wandeling valt hij uit naar alles wat wielen heeft. Andes is erg gevoelig voor prikkels, reageert op die prikkels en dat bezorgt hem veel stress. Andes kan wel netjes naast je lopen, maar als hij afgeleid wordt door bijvoorbeeld een auto of andere hond, kan hij flink aan de riem trekken. Daarom is het belangrijk dat Andes leert om alle prikkels, in de vorm van bijvoorbeeld auto's en motoren, te negeren en zich op zijn baas te richten. Want hoe meer Andes leert om zijn aandacht aan zijn baas te geven met een positieve beloning als gevolg, hoe beter dat voor hem is. Gelukkig is Andes een hond die snel leert, hij pikt dingen makkelijk op en vindt het ontzettend fijn om voor zijn baas te werken. Een cursus volgen met Andes wordt dan ook zeker aangeraden. Voor Andes is een baas die veel tijd en aandacht in hem gaat steken, evenals een rustige omgeving, dus echt een vereiste. Die inzet zal worden beloond, want zijn baas krijgt er een fantastische huisgenoot voor terug.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, ww.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Meer berichten