<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Finn Stokkers had met zijn dertien goals een flink aandeel in promotie naar de Eredivisie.
Finn Stokkers had met zijn dertien goals een flink aandeel in promotie naar de Eredivisie. (Foto: )

Eredivisionist Stokkers geniet van elk moment

BARENDRECHT - Barendrechter Finn Stokkers presteert uitstekend bij Eredivisie-club Fortuna Sittard. Na een stroeve start is hij basisspeler bij de ambitieuze Limburgers, waar hij met doelpunten en goed spel indruk maakt. "Een plaats bij de eerste tien moet reëel zijn."

Door Jeffrey van der Maten

Hij straalt van oor tot oor. "Ja, dat was wel een hoogtepunt in het shirt van Fortuna Sittard", doelt Finn Stokkers over de 0-2 zege op bezoek bij Feyenoord. 'Zijn' Feyenoord, want het roodwitte bloed stroomt door zijn aderen. "Vroeger stond ik er met mijn vader op de tribune, dus het is prachtig om zo'n knappe prestatie op de mat van de grote Kuip te leggen met Fortuna."

Dat is eigenlijk wat Fortuna én Stokkers het hele seizoen al doen. Met een keurige negende plaats in de Eredivisie verrassen de Limburgers vriend en vijand. Na een teleurstellend begin heeft Barendrechter Stokkers zich in de basiself geknokt. "Ik begon het seizoen als bankzitter. Toen ben ik flink in mezelf gaan investeren, bijvoorbeeld door extra arbeid te verrichten na de training. Dat werd beloond met een basisplaats." En dat vertrouwen betaalde hij uit met inmiddels vier goals in twaalf wedstrijden.

Fortuna is een prachtige club met veel ambities

"Het gaat super", aldus de 22-jarige spits. "Fortuna is een prachtige club met veel ambities, die aansluiten bij mijn eigen doelen." Twee jaar geleden verliet hij Sparta Rotterdam, waar hij na enkele voetbaljaren bij BVV Barendrecht de jeugdopleiding doorliep. In Spangen maakte hij met name minuten in de toenmalige Jupiler League, waardoor hij besloot naar Sittard te verkassen.

Promotie
Prompt groeide hij daar vorig seizoen uit tot basisspeler. Met zijn dertien goals had hij een flink aandeel in promotie naar de felbegeerde Eredivisie. "We werden tweede achter Jong Ajax, dat niet mocht promoveren." Wat volgde, was een feest met duizenden uitzinnige fans. "Het was bizar om te zien wat zoiets losmaakt bij de supporters. Die ontlading was prachtig. Ik zal het nooit vergeten."

Daardoor keerde Fortuna Sittard na zestien jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. "Spelen op het hoogste niveau in Nederland is natuurlijk een jongensdroom die uitkomt" vertelt Stokkers trots. "Vroeger droomde ik al van de Eredivisie. Ik probeer van elk moment te genieten." Stokkers is ervan overtuigd dat zijn ploeg de status als Eredivisionist zal behouden. "We hebben een uitstekende ploeg en ik denk dat we niet voor degradatie hoeven te vrezen als we ons niveau blijven halen. Ons spelersmateriaal is beter dan bij de ploegen onder ons. Een plaats bij de eerste tien moet reëel zijn", zegt Stokkers ambitieus.

Dromen
Ook al is zijn eigen carrière al vijf jaar onderweg, heeft de in België woonachtige Stokkers nog een lange weg te gaan. "Ik ben pas 22, dus ik droom volop." In de toekomst schitteren in de Kuip, net als enkele weken terug? "Dan zou mijn droom uitkomen. Ik heb er nu aan mogen ruiken om in de Kuip te spelen, dus het zou schitterend zijn om daar ooit in het Feyenoord-shirt te staan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>