Logo deschakelbarendrecht.nl

3000e bevalling van 2018 in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia

ROTTERDAM - Monique van 't Hoff beviel op 28 december van dochtertje Demi in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia. Het was de 3000e bevalling van 2018. Vandaag, dé dag dat Monique eigenlijk was uitgerekend, werd de 3000e bevalling bij het gezin thuis gevierd. Marlies Verstuijf (hoofd van het Moeder en Kind Centrum) en verpleegkundige Denise de Bloeme kwamen de kersverse ouders persoonlijk feliciteren én beschuit met muisjes eten.

Mevrouw van 't Hoff beviel onder begeleiding van klinisch verloskundige mevrouw Boeije en verpleegkundige Denise de Bloeme. "Wát een fijn team. Ik vond het vooral heel fijn dat er veel uitleg werd gegeven. Als ik bijvoorbeeld pijn had, werd er uitgelegd waarom ik pijn had. Dat vond ik heel prettig. Het was nog even spannend of mijn bevalling inderdaad de 3000e bevalling van dat jaar werd, óf dat een andere patiënte mij net voor was. Maar Demi was er uiteindelijk hartstikke snel."

Na de bevalling kwam dochtertje Romy van vijftien maanden, haar kleine zus al even bewonderen. "Romy is hier ook geboren. Ikazia is eigenlijk een beetje ons familieziekenhuis. Mijn zussen zijn er ook bevallen. Bovendien vind ik het in Ikazia heel fijn dat je als gezin zoveel mogelijk samen bent, en Demi en mijn man dus bij mij op de kamer sliepen.

Het gaat hartstikke goed met Demi. Zelfs met oudjaarsnacht sliep ze gewoon door. Haar papa is nog een paar weken vrij. Fijn om met z'n vieren te kunnen genieten."

Meer berichten